Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bejegyzések

Cikkek

A Széchenyi fürdő kívülről és belülről

2011.02.15

A Vajdahunyad vára körüli és az Állatkerti sétánk után célba vettük a Városligetben található Széchenyi fürdőt. Körbejártuk kívülről, majd a főbejáraton behatolva körbejártuk belülről, is.
 

A 2010-es év legtetszetősebb fejlécei

2011.02.08

2011 év elején arra gondoltunk, hogy kiírjuk szavazásra a 2010-es év erre-arra weboldal kezdőlapján fel-feltűnő, különböző albumokhoz köthető fejléceit. A fejlécek mellé odahelyeztük az aktuális logót is, hisz ez a két dolog együtt él. A felhívásunk úgy hangzott, hogy "Szavazz a neked leginkább tetsző 2010-es erre-arra fejlécre!", melyre érkezett is nem kis számban szavazat, egészen pontosan 294! Kezdjük a legvégén: a 7. helyen a "Ribizlis" fejléc, a 6. helyen a "Kávéházas" fejléc található. Az 5. helyen a cukrozott almák, a 4. helyen a sültgesztenyés fejléc végzett. A 3. hely és az 2. hely között (is) igen szoros volt a verseny, a 3. helyen az ablakkeretes fejléc, a 2. helyen pedig a Kisdörgicse és Tapolca közötti útszakaszon elkapott "Napraforgós" fotó fejléce végzett! Az első helyezett fejléc idén kimagaslott szavazati arányait tekintve. Ez a fejléc az Esküvőrészlet-fejléc volt az "Erra-arra másképp" albumból.:)
 

Lapozó (2011. február)

2011.02.04

Mikor, ha nem télen üldögéljen az emer kávézóban (igaz, nyáron miért ne üldögélhetne, kétségtelen). No, hát mi tavaly csináltunk egy századelős kávéházas sorozatot (télen), és ebből a sorozatból kiemeltünk egy fotót az erre-arra naprátunkba. A fotó a századelős Gerbeaud Kávéházban készült. Az album többi képe itt található: KLIKK!
 

Gyere velünk a Fővárosi Állatkerbe, és a leginpozánsabb épületébe, az Elefántházba!

2011.02.04

Behatoltunk a világ legrégebbi állatkertjeinek egyikébe, a Fővárosi Állat és –Növénykertbe, ismertebb nevén az Állatkertbe. Gondoltad volna, hogy az Állatkert épületeinek nagy többsége több, mint 100 éves? És azt gondoltad volna, hogy többségük műemlékvédelmi védettség alatt áll? Bevalljuk mi sem. Most épületeket felfedező szemmel jártunk a Fővárosi Állatkertben, a legszebb épületet pedig, az Állatkert Elefántházát egy külön albumba helyeztük, mert megérdemli. :) Gyertek velünk.

 

Téli piacolás

2011.01.28

Jártunk már a Vásárcsarnokban „tavaszi piacoltunk” a pesti oldalon, a Szabadság-híd lábánál, most Budán, a Mamut mögött a Fény utcai piacon vetettük meg a lábunkat, pár téli hangulatú piacos fotót készítvén a kedves erre-arra látogatóknak. KLIKK!
 
Teljes bejegyzés / Menüpont: Bejegyzések / Fényképek: Téli piacolás

Segesvár - 3 részes sorozat

2011.01.25

Segesvári képanyagunkból 3 album született. Az első album gyakorlatilag a történelmi Segesvár vár-környéki felfedezése, a második album vonatkozásában kiemeltünk egy felújított magyar nyelvű Segesvári katolikus templomot, a harmadik részben pedig zanzásítottunk kicsit, azaz az első albumból csináltunk egy "szín" albumot, ugyanis a segesvári házak színvilága és ebből eredő hangulata valami elképesztő. Gyertek velünk egy hatalmas sétára.
 
Teljes bejegyzés / Menüpont: Bejegyzések / Fényképek: Segesvár

Vajdahunyad vára - 3 részes sorozat

2011.01.21

Vannak fotótémák, amiket (csak) télen érdemes lencsevégre kapni. Neem, nem a hó adta hangulat miatt, bár nyilván lehet amiatt is, sőt, de most nem erre gondolunk. Egészen egyszerűen azért érdemes adott témákat télen lencsevégre kapni, mert 1., nincs turistaszezon, és nem ugrálnak elénk és általában mindenhol a boldogabbnál boldogabb más nyelven csicsergők, 2., a fák lombjai nem rejtik el az épületet, vagy nem szelik keresztbe középen a témát. Ezen gondolatmeneten végigfutva hol is jártunk? Nem messze. Gorcső alá vettük a Vajdahunyad várát. Három részes sorozatunk következik: 1.rész, 2.rész, 3.rész.

 

Szavazz a neked leginkább tetsző 2010-es fejlécre!

2011.01.06

Tegyük félre a félre a tényadatokat, játsszunk. :) Bizonyára észrevettétek, hogy az erre-arra fejléce és logószíne időközönként (általában évszakok függvényében) változik. Arra gondoltunk, kiírjuk szavazásra azon 2010-es fejléceket (1368 db fotót csak nem írhatunk ki:)), melyek egy-egy erre-arra albumból varázsolódtak ki. A fejléc mellé odabiggyesztettük a logót is, hisz ez a két dolog együtt él. Három hét múlva zárjuk a szavazást, nálad a labda, ITT TUDSZ SZAVAZNI a neked leginkább tetsző 2010-es erre-arra fejlécre! Klikkelj bele a képbe, hogy jobban lásd a fejlécet, tégy pöttyöt a legjobban tetsző fejléc karikájába, és alul nyomd meg a "Vote", azaz "Szavazás" gombot. :)
 

Összegeztünk, azaz áttekintettük az erre-arra 2010-es évét!

2011.01.06

Az erre-arra 2010-ben 71 helyszínen járt, és 1368 fotóval ajándékozta meg a kedves erre-arra látogatókat. 2010-ben felfigyelt ránk a Blikk, a Startlap, a Fehervarihirek is, így nem egyszer már ezeken a site-okon is feltűnhettünk. A fenti belinkeléseknek köszönhetően a látogatottságunk elérte 2010-ben az 530.000 oldalletöltést.

Nem maradunk adósok 2010 leglátogatottabb albumaival sem. A mo-i trónon a Jósvafő egy csodás piciny falucska, az erdélyin a Csíkrákosi képregény-templom végzett. 2010-ben látogatottság szempontjából a felvidéki linkünk alatt található Séta Pozsony belvárosában albumunk pedig a két említett albumot is beelőzte.

 
Teljes bejegyzés / Menüpont: Bejegyzések / Hozzászólások: 0

Ingyenesen letölthető 2011-es erre-arra naptár

2011.01.04


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Következő »